Specialist in industriële oppervlaktebehandelingen

Nieuws

Referenties

Projecten

Stralen

Het reinigen door middel van stralen is in feite een erosieproces. Onder hoge druk wordt een stroom van (schurende) deeltjes op het oppervlak gestraald. Met deze behandeling wordt roest, gloeihuid, giethuid, oude verflagen, vuil en ander niet gespecificeerd aangehecht vuil verwijderd.

Moffelen

Moffelen is het onder hogere temperaturen uitharden van materialen zoals natlakken (verf o.a. moffelprimers, moffelsurfacers en moffellakken) en poederlakken.

Poedercoaten

Poedercoating kan gezien worden als één van de meest duurzame systemen. Bij het poedercoaten wordt een kunststoflaklaag aangebracht door poedercoat in combinatie met lucht, een elektrostatisch spuitpistool en een geaard product. Deze behandeling wordt uitgevoerd in de daarvoor bestemde spuitcabine of traverse transportbaan.

Natlakken

Natlakken is het aanbrengen van één of meerdere laklagen. Andere benamingen voor dit systeem zijn spuiten, conserveren, coaten en het aanbrengen van verf. Bij dit proces wordt een oplosmiddel gedragen laksysteem aangebracht, hierna is tijd nodig om het oplosmiddel kwijt te raken en uit te harden. De overblijvende vaste bestanddelen vormen de beschermde laklaag.

Glasparelstralen

Glasparelstralen is een voor- of eindbehandeling die kan worden toegepast op vrijwel alle non-ferro materialen zoals: roestvrij staal, aluminium, koper, etc. Door middel van perslucht vermengd met stukjes glas, wordt het object schoon gestraald.

Voorbehandelen

Per september 2017 zal de toepassing van de op chroom gebaseerde chemie in de industrie verboden zijn. Ook zullen de etiketteringseisen voor andere vergelijkbare producten substantieel gewijzigd worden.

Samen uw project bespreken?

Samen uw project bespreken?

Samen uw project bespreken?

Samen uw project bespreken?

Meer informatie over onze processen?

Meer informatie over onze processen?

Meer informatie over onze processen?

Meer informatie over onze processen?

Meer informatie over onze processen?

Meer informatie over onze processen?

Processen

Meer informatie over onze processen?

Samen uw project bespreken?

Doelstellingen

Bij deze voorbehandeling zijn er twee doelstellingen te realiseren:

  • Het realiseren van een bepaalde graad van oppervlaktereinheid
  • Het aanbrengen van een ruwheidprofiel

Aluminiumoxide is één van de straalmiddelen waar Coating Systems gebruik van maakt. Het is een natuurproduct en een zeer hard straalmiddel, dit middel is recyclebaar. Een voordeel van aluminiumoxide is dat wanneer dit wordt gebruikt als voorbehandelingsmethode, achtergebleven resten van het straalmiddelen geen bijwerkingen hebben op het behandelde metaaloppervlak.

 

Coating Systems maakt ook gebruik van glasparels, voor meer informatie over glasparelstralen kunt u kijken bij het proces ‘glasparelstralen’.

Verschil met poedercoaten

De termen poedercoaten en moffelen worden vaak door elkaar gebruikt. Aangezien moffelen een vakterm is van een proces waarbij een lak uitgehard wordt boven 150 graden Celsius, wordt een poedercoating dus gemoffeld.

Moffelen wordt ook gebruikt bij natlakken. Voordat de poedercoating echt op de markt kwam werd dit type lakken veelvoudig toegepast. Bij het proces poedercoaten kunnen dezelfde resultaten worden bereikt (soms zelfs beter), waardoor vandaag de dag het grootste gedeelte van de markt gepoedercoat wordt en de moffelnatlakken steeds meer naar de achtergrond verdwenen zijn. Voor meer informatie over poedercoaten kunt u kijken bij ons proces poedercoaten.

Process

Nadat de poedercoating is aangebracht dient het object verwarmd te worden in de daarvoor bestemde moffeloven. Hier zal bij een temperatuur van 100 graden Celsius de poedercoating smelten en kan zich een mooie verflaag vormen. Bij een objecttemperatuur van 140 – 200 graden Celsius komt er een chemische reactie op gang die voor uitharding zorgt. Het resultaat na uitharding is dan een mooie en vooral duurzame beschermende coating.

Oppervlakten

Deze productiemethode kan door Coating Systems op diverse manieren worden toegepast. U kunt zich over de diverse toepassingen van het natlaksysteem altijd door ons uitgebreid laten voorlichten.

De door Coating Systems te behandelen oppervlakten zijn:

  • Kunststoffen
  • Hout
  • Glas
  • Aluminium
  • IJzer (staal)
  • Roestvrij staal

Bij glas als straalmiddel zijn er verschillende soorten

Coating Systems maakt gebruik van ronde glasbolletjes: glasparels, deze zijn recyclebaar.

Onze glasparelcabine is compleet vervaardigd uit RVS om contactcorrosie te voorkomen.

Tevens gebruiken wij het glasparelproces om logo’s subtiel aan te brengen. Hierbij wordt een aangeleverde straalbestendige sticker aangebracht op een oppervlak. Na het glasparelstralen wordt deze sticker verwijderd waarna het logo subtiel te zien is door het verschil in ruwheid van het oppervlak.

Voorbehandelingen

Coating Systems maakt gebruik van het dunne-laagprocedé, hierbij wordt een product gebruikt op basis van zirkonium en polymeren. Er wordt een extreem dunne, vaak onzichtbare conversielaag aangebracht op het product om de lakhechting en corrosiewering te optimaliseren. Er wordt gebruik gemaakt van het product Decorrdal ZT 730/1, een product dat vrij is van fosfaten en toegepast kan worden bij kamertemperatuur in tegenstelling tot zinkfosfateren. Hierdoor blijft het energieverbruik laag, de kwaliteit is nagenoeg vergelijkbaar met zinkfosfateren en zelfs minimaal vergelijkbaar met het traditionele proces van ijzerfosfateren. Dit product is goedgekeurd volgens de eisen van Qualicoat.

Marshal car Landgoed Bergvliet

In navolging van de NAC golfcar (brancard) is Noud Luykx bv begonnen met gesponsorde buggy's op Landgoed Bergvliet. Die van Noud Luykx en M-Tech uit Breda rijden er al rond! Vanaf heden is het mogelijk om uw bedrijf te laten zien met een buggy! Helemaal getuned met eigen bedrijfslogo en -kleuren.

Kwaliteit

De werkplaats

Medewerkers

Samen uw project bespreken?

Samen uw project bespreken?

Subtitel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur sit amet nunc at turpis molestie consectetur id quis urna. Nunc lobortis mauris quam, id dapibus orci semper dictum. Nullam lorem tortor, eleifend ac lectus efficitur, mollis porta sem. Etiam purus mi, placerat ut odio at.

Curabitur tincidunt enim ac magna consequat imperdiet. Suspendisse scelerisque rhoncus mollis. Aliquam accumsan vestibulum tortor, sed ullamcorper magna porta quis. Nulla at lorem a leo commodo gravida. Morbi tincidunt condimentum ultricies. Phasellus et gravida leo. Donec imperdiet malesuada magna a tempor. Nulla accumsan lobortis feugiat. Nunc nec magna condimentum, tristique diam semper, efficitur velit. Nam fringilla consectetur ultrices. Maecenas mauris metus, malesuada eget sodales eget, porta in leo. Ut a nisl turpis. Nunc non egestas risus.

De werkplaats

Naast de personen die werkzaam zijn op ons kantoor, zijn er in onze werkplaats dertien medewerkers aanwezig, velen hiervan zijn al jaren werkzaam bij ons bedrijf.

Hieronder kunt u onze bedrijfsfilm bekijken

Sinds onze verhuizing naar de Ramshoorn in Breda beschikken wij over diverse nieuwe apparatuur:


Een compleet nieuwe straalcabine en –installatie

     

Een nieuwe glasparelcabine

 

Een nieuw traversesysteem

     

Een moderne, milieuvriendelijke, nieuwe voorbehandelingsstraat

      

 
Een nieuwe poedercoatinstallatie

Maximale afmetingen:
6000x2500x3000mm

Maximale gewicht:
1250kg       

Samen uw project bespreken?

Over ons

Coating Systems is een bedrijf dat haar activiteiten heeft gericht op de industriële oppervlaktebehandelingbranche. De werknemers van Coating Systems BV kunnen nagenoeg elk soort oppervlakte van elk materiaal voor u behandelen. Van voorbehandeling tot de uiteindelijke nazorg.

Voor meer informatie over Coating Systems gaat u naar over ons.

Noud Luykx bv

Samen uw project bespreken?

Disclaimer

Samen uw project bespreken?

Coating Systems, voorheen Noud Luykx bv

Coating Systems heeft voorheen in de markt geopereerd onder de naam Noud Luykx bv.  

Toen Dhr. Noud Luykx, de oprichter van het bedrijf, per 01.01.2012 met pensioen ging, heeft Rens van der Westen, werkzaam sinds 1978 en toentertijd mede aandeelhouder,  het volledige aandelenpakket overgenomen en 5 jaar de leiding over het bedrijf Noud Luykx bv gevoerd.
Op het moment dat Dhr. Luykx met pensioen ging is de vraag al regelmatig gesteld.  “Wat wordt de nieuwe naam?”  De naam stond echter goed bekend en om die reden bleef deze onveranderd.

Toen kwam daar het moment dat in 2016 geïnvesteerd moest gaan worden. Uiteindelijk is hieruit een verhuizing voort gevloeid. In combinatie met deze investering en verhuizing is besloten om de naam toch te wijzigen. Noud Luykx BV is dan ook per 01-12-2016 Coating Systems BV, gevestigd aan de Ramshoorn 4 te Breda (Noord-Brabant).

Vanzelfsprekend is het team en de daarbij behorende bedrijfsfilosofie onveranderd gebleven.
Rens wil met al zijn energie, creativiteit en deskundigheid het bedrijf verder laten uitgroeien tot “de specialist” op het gebied van oppervlakte behandelingen. Hierbij staat de klant centraal  en zoeken we voor ieder probleem een oplossing, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Met onze nieuwe voorbehandelingsmethode die vrij is van fosfaten zijn wij een bedrijf dat milieubewust werkt.

Deze strategie bezorgt ons veel tevreden klanten en deze worden door ons gekoesterd.

(De)monteren

Meer informatie over onze processen?

(De)monteren

Vaak maken de gespoten objecten deel uit van een groter geheel en worden deze op een later tijdstip in het productieproces geassembleerd. Bij industriële spuiterij Coating Systems is er de mogelijkheid tot de- en monteren van producten op onze locatie. Dit is mogelijk bij zowel het natlakken of poedercoaten van objecten. We kunnen hier in overleg met de opdrachtgever afspraken over maken. Ook het verpakken en leverklaar maken behoort tot ons takenpakket.

Samen uw project bespreken?

Over Coating Systems

Onze werknemers kunnen nagenoeg elk soort oppervlakte van elk materiaal voor u behandelen. Van voorbehandeling tot de uiteindelijke nazorg.

Over ons

Coating Systems heeft voorheen in de markt geopereerd onder de naam Noud Luykx bv.  

Toen Dhr. Noud Luykx , de oprichter van het bedrijf,  per 01.01.2012 met pensioen ging, heeft Rens van der Westen, werkzaam sinds 1978 en toentertijd mede aandeelhouder,  het volledige aandelenpakket overgenomen en 5 jaar de leiding over het bedrijf Noud Luykx bv gevoerd.
Op het moment dat Dhr. Luykx met pensioen ging is de vraag al regelmatig gesteld.  “Wat wordt de nieuwe naam?”  De naam stond echter goed bekend en om die reden bleef deze onveranderd.

Toen kwam daar het moment dat in 2016 geïnvesteerd moest gaan worden. Uiteindelijk is hieruit een verhuizing voort gevloeid. In combinatie met deze investering en verhuizing is besloten om de naam toch te wijzigen. Noud Luykx BV is dan ook per 01-12-2016 Coating Systems BV, gevestigd aan de Ramshoorn 4 te Breda (Noord-Brabant). Met onze nieuwe voorbehandelingsmethode, die vrij is van chromaten en fosfaten, zijn wij een bedrijf dat milieubewust werkt. 

Vanzelfsprekend is het team en de daarbij behorende bedrijfsfilosofie onveranderd gebleven.

Noud Luykx bv

Coating Systems heeft voorheen in de markt geopereerd onder de naam Noud Luykx bv.

Gronden en lakken

Dat is misschien nog wel het meeste werk geweest. En ook drie keer niet naar mijn zin.

Ik wilde persé een heldere blauwe (vintage) kleur en ook de houtnerf erdoorheen blijven zien. Zet je direct blauw op hout dan pakt de kleur groezelig uit en niet mooi helder. Daarom éérst wit eronder ! Het blauw wordt versterkt door de witte base.

Eerst heb ik geschuurd met p280, vervolgens met de airbrushcompressor en minispuitje van Revell (ja, die van de modelbouwvliegtuigjes) wit gesprayed, geschuurd met p400 zodanig dat het wit in de nerfjes is blijven zitten, 3 lagen Clou snelgrond transparant opgebracht (tussen elke beurt geschuurd met p400), vervolgens nog een keer een dun transparant laagje wit gesprayed en uiteindelijk met de Revellspuit de kleur Brite Blue van AutoAirColour (is airbrushverf op waterbasis en heel snel droog) geduldig laagje voor laagje gesprayed. Net zolang totdat de dekking helder blauw was en de nerf van het Tulpenhout zichtbaar is gebleven.

En dan de eindlak...@#?!*@! Stofvrij/druipvrij highgloss spuiten in je schuurtje ? Forget it. Na 3 pogingen naar de prof gegaan: Rens van der Westen van Noud Luyxk Breda www.noud-luykx.nl heeft de 2-componenten eindlak erop gezet. Werkelijk fantastisch: Alsof er een glasplaat overheen ligt ! ''

Meer informatie over onze processen?

Schooperen

Het proces van schooperen bestaat uit een zinkdraad dat door een spuitpistool getransporteerd wordt. Waarna de zinkdraad door een vlam van 2200° C. tot smelten wordt gebracht. Het gesmolten draadmateriaal wordt na het smeltproces door perslucht tegen het te behandelen oppervlakte verstoven. Hier vormt zich dan een gesloten, gestolde zinklaag.

Als alternatief voor het schooperen hanteren wij sinds 2017 een poedercoatsysteem. Dit systeem is goedkoper en nagenoeg even duurzaam als schooperen. Met het poedercoaten wordt er een thermoplastische poederlaag aangebracht op het product.

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk uw onderdelen verzinkt aan te leveren.

De voordelen van het aanbrengen van een thermoplastische poedercoating op uw product:

  • De levensduur is aanmerkelijk langer
  • Een betere hechting op de voorbehandelde ondergrond
  • De laag is minder gevoelig voor mechanische beschadigingen
  • De laag is onmiddellijk droog
  • De laag geeft onmiddellijke bescherming en een zeer hoogwaardige bescherming tegen corrosie 
  • De laag vormt een ideale ondergrond voor de aflak van een poedercoating
  • De poedercoating is uitermate geschikt voor een C5 omgeving (industriegebieden met een hoog vochtigheidsgehalte en een agressieve atmosfeer en gebouwen en gebieden met bijna permanente condensatie en een hoge mate van vervuiling)

Voor meer informatie gaat u naar poedercoaten.

Alternatief voor schooperen

Factoren

Bij het kiezen van de juiste lak dient rekeningen gehouden te worden met tal van factoren: het materiaal, de eventuele grondlaag en de plaatsing van het object. Bij producten zoals kunststoffen die niet van een poedercoatlaag kunnen worden voorzien, oppervlakten waarbij hoge visuele eisen worden gesteld of waar geen ruimte is voor maattolerantie is natlakken een vanzelfsprekende keuze.

Proces

De voorbehandelingsreeks van Coating Systems werkt door middel van een taktsysteem, dat inhoudt dat de producten tijdens het proces een vaste tijd stilhangen. Het bestaat uit de volgende fases:

  • In de eerste fase wordt een conversielaag aangebracht met Decorrdal.
  • Vervolgens wordt het product in de tweede kamer twee keer gespoeld. De eerste keer met leidingwater. De tweede spoeling is met demi/water.
  • Tenslotte wordt de resterende tijd gebruikt om het product te laten drogen aan de lucht.

Hierna is het product gereed voor verdere bewerking zoals poedercoaten of natlakken.

Subtitel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur sit amet nunc at turpis molestie consectetur id quis urna. Nunc lobortis mauris quam, id dapibus orci semper dictum. Nullam lorem tortor, eleifend ac lectus efficitur, mollis porta sem. Etiam purus mi, placerat ut odio at.

Curabitur tincidunt enim ac magna consequat imperdiet. Suspendisse scelerisque rhoncus mollis. Aliquam accumsan vestibulum tortor, sed ullamcorper magna porta quis. Nulla at lorem a leo commodo gravida. Morbi tincidunt condimentum ultricies. Phasellus et gravida leo. Donec imperdiet malesuada magna a tempor. Nulla accumsan lobortis feugiat. Nunc nec magna condimentum, tristique diam semper, efficitur velit. Nam fringilla consectetur ultrices. Maecenas mauris metus, malesuada eget sodales eget, porta in leo. Ut a nisl turpis. Nunc non egestas risus.

Kwaliteit

Waarom Coating Systems?

  • “One stop shopping”. Alle voorbehandelingssystemen, hoofdbehandelingssystemen en de nazorg onder één dak.
  • Persoonlijk advies. U kunt op ons bouwen als het gaat om het inwinnen van professioneel advies. De mensen die voor u klaar staan, zijn hun hele carrière al werkzaam in deze branche en zijn zodoende in staat u het persoonlijke advies te geven waar u om vraagt.
  • Super snelle levering mogelijk!
  • Flexibele werkwijze. Wij passen onze werkwijze aan zoals u het wilt mits uw gevraagde dienst binnen onze mogelijkheden valt.
  • Hoge kwaliteitsnormen. Wij hanteren hoge kwaliteitsnormen op ons afgeleverde werk. Na elke oppervlaktebehandeling wordt gecontroleerd of de desbetreffende behandeling perfect is. Mocht de kwaliteit afwijken, dan zal het oppervlak opnieuw worden behandeld. Wij doen geen concessies aan kwaliteit.
  • Omdat Coating Systems geen concessies doet aan kwaliteit, geven wij een garantie af op ons maatwerk.
  • Nieuwe apparatuur. Wij beschikken over een hoog capaciteitsvolume, geavanceerde nieuwe apparatuur en enthousiaste vakkundige medewerkers.
  • Goede prijs- / prestatieverhouding: Voor ieder budget en wens van onze klant maken wij een scherpe prijsstelling op maat.
  • Van de voorbehandelingsfase tot en met de verpakking wordt de grootste zorg aan uw opdracht besteed.
  • Een gedegen vakkennis en jarenlange ervaring staan garant voor een op maat gesneden laksysteem en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Bovendien verlaat geen enkel product onze werkplaats zonder te worden onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole.
  • Wij hebben geen zomervakantie sluiting!

Disclaimer Coating Systems

Op deze pagina vindt u de disclaimer van www.coatingsystems.nl, zoals deze beschikbaar is gesteld door Coating Systems. In deze disclaimer geven wij aan onder welk voorbehoud wij de informatie op onze website aan u aanbieden.

Intellectueel eigendom

Het gebruik van de informatie op deze website is gratis zolang u deze informatie niet kopieert, verspreidt of op een andere manier gebruikt of misbruikt. U mag de informatie op deze website alleen hergebruiken volgens de regelingen van het dwingend recht.

Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Coating Systems is het niet toegestaan tekst, fotomateriaal of andere materialen op deze website te gebruiken of her te gebruiken. Het intellectueel eigendom berust bij Coating Systems.

Geen garantie op juistheid

Coating Systems streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

De informatie en/of producten op deze website worden aangeboden zonder enige vorm van garantie en of aanspraak op juistheid. Wij behouden ons het recht voor om deze materialen te wijzigen, te verwijderen of opnieuw te plaatsen zonder enige voorafgaande medeling. Coating Systems aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige informatie die op websites staat waarnaar wij via hyperlinks verwijzen.

Wijzigingen

Mocht deze disclaimer wijzigen, dan vindt u de meest recente versie van de disclaimer van www.coatingsystems.nl op deze pagina.

Vragen over de- montage?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze mogelijkheden op het gebied van (de)monteren? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Breda.

Onze missie

Rens wil met al zijn energie, creativiteit en deskundigheid het bedrijf verder laten uitgroeien tot “de specialist” op het gebied van oppervlakte behandelingen. Hierbij staat de klant centraal en zoeken we voor ieder probleem een oplossing, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

Deze strategie bezorgt ons veel tevreden klanten en deze worden door ons gekoesterd.

 

De werkplaats

Naast de personen die werkzaam zijn op ons kantoor, zijn er in onze werkplaats dertien medewerkers...

Vragen over glasparelstralen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze mogelijkheden op het gebied van glasparelstralen? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Breda.

Vragen over stralen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze mogelijkheden op het gebied van stralen? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Breda.

Vragen over moffelen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze mogelijkheden op het gebied van moffelen? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Breda.

Voordelen poedercoaten

  • Een grote slagvastheid. Dit betekent dat oppervlakten die zijn behandeld d.m.v. poedercoating minder last hebben van erosie en corrosie.
  • Het poedercoatproces is zeer geschikt voor spoedleveringen omdat onderdelen meteen na afkoeling verder te verwerken zijn.
  • Bij poedercoating wordt geen gebruik gemaakt van oplosmiddelen. Afgezien van het feit dat het personeel niet met chemische stoffen hoeft te werken, is de belasting voor het milieu van deze behandeling aanzienlijk minder dan wanneer een natlaksysteem toegepast wordt.  Feitelijk gezien is er geen uitstoot van vluchtige giftige dampen bij poedercoating en is er minder afvalproductie in vergelijking tot natlakken.
  • Het voordeel op gebied van veiligheid is eveneens tweeledig. Het brandgevaar is nihil en de werknemers worden niet blootgesteld aan schadelijke (koolwater)stoffen.
  • Een breed scala aan effecten zijn bij het poedercoaten van een onderdeel mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hamerslag, grove structuren, fijnstructuren en metallics.

Poedercoat is in diverse systemen zowel voor binnentoepassing als buitentoepassing geschikt.

Kwaliteit

Persoonlijk advies, ervaring, snelle levering, garantie etc. Klik hier voor meer informatie over onze kwaliteit.

Coating Systems maakt gebruik van de volgende lakken

  • Luchtdrogende lakken.
  • Meercomponent lakken (bijvoorbeeld twee-componenten epoxyprimer en mid-coatings, twee-componenten polyurethaan lakken) .
  • Moffelnatlakken. Voor meer informatie over moffelen kunt u kijken bij ons proces moffelen.
  • Hittebestendige lakken.

Vragen over voorbehandelen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze mogelijkheden op het gebied van voorbehandelen? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Breda.

Vragen over natlakken?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze mogelijkheden op het gebied van natlakken? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Breda.

Vragen over poedercoaten?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze mogelijkheden op het gebied van poedercoaten? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Breda.