Poedercoaten

Poedercoating kan gezien worden als één van de meest duurzame systemen. Bij het poedercoaten wordt een kunststoflaklaag aangebracht door poedercoat in combinatie met lucht, een elektrostatisch spuitpistool en een geaard product. Deze behandeling wordt uitgevoerd in de daarvoor bestemde spuitcabine of traverse transportbaan.

Meer informatie over onze processen? Vrijblijvend contact opnemen

Process

Nadat de poedercoating is aangebracht dient het object verwarmd te worden in de daarvoor bestemde moffeloven. Hier zal bij een temperatuur van 100 graden Celsius de poedercoating smelten en kan zich een mooie verflaag vormen. Bij een objecttemperatuur van 140 – 200 graden Celsius komt er een chemische reactie op gang die voor uitharding zorgt. Het resultaat na uitharding is dan een mooie en vooral duurzame beschermende coating.

Mogelijkheden

Maximale afmetingen:
6000x2500x3000mm

Maximale gewicht:
1250kg    

Voordelen poedercoaten

  • Een grote slagvastheid. Dit betekent dat oppervlakten die zijn behandeld d.m.v. poedercoating minder last hebben van erosie en corrosie.
  • Het poedercoatproces is zeer geschikt voor spoedleveringen omdat onderdelen meteen na afkoeling verder te verwerken zijn.
  • Bij poedercoating wordt geen gebruik gemaakt van oplosmiddelen. Afgezien van het feit dat het personeel niet met chemische stoffen hoeft te werken, is de belasting voor het milieu van deze behandeling aanzienlijk minder dan wanneer een natlaksysteem toegepast wordt.  Feitelijk gezien is er geen uitstoot van vluchtige giftige dampen bij poedercoating en is er minder afvalproductie in vergelijking tot natlakken.
  • Het voordeel op gebied van veiligheid is eveneens tweeledig. Het brandgevaar is nihil en de werknemers worden niet blootgesteld aan schadelijke (koolwater)stoffen.
  • Een breed scala aan effecten zijn bij het poedercoaten van een onderdeel mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hamerslag, grove structuren, fijnstructuren en metallics.

Poedercoat is in diverse systemen zowel voor binnentoepassing als buitentoepassing geschikt.

Vragen over poedercoaten?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze mogelijkheden op het gebied van poedercoaten? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Breda.

Overige processen

Voorbehandelen

De voorbehandelingsreeks van Coating Systems werkt door middel van een taktsysteem, dat inhoudt dat de...

Stralen

Het reinigen door middel van stralen is in feite een erosieproces. Onder hoge druk wordt een stroom van...

Glasparelstralen

Glasparelstralen is een voor- of eindbehandeling die kan worden toegepast op vrijwel alle...

Natlakken

Natlakken is het aanbrengen van één of meerdere laklagen. Andere benamingen voor dit systeem zijn...

Moffelen

Moffelen is het onder hogere temperaturen uitharden van materialen zoals natlakken...

(De)monteren

Vaak maken de gespoten objecten deel uit van een groter geheel en worden deze op een later tijdstip in het...

Alternatief voor schooperen

Als alternatief voor het schooperen hanteren wij een poedercoatsysteem. Dit systeem is goedkoper en even...